INITIATIV SVENSK FOTBOLL
NYTT
Segerpotten lämnar över stafettpinnen till ISF

"När vi startade och drev Segerpotten i fjol ville vi förbättra förutsättningarna för svensk damfotboll och belysa de utmaningar som finns för jämställdheten inom svensk fotboll. Vi fick bra gehör för den här debatten men det behövs fortfarande mer jobb för att skapa en bestående förändring.

Vi är därför glada att kunna lämna över stafettpinnen till ISF - Initiativ Svensk Fotboll, ISF:s uppdrag och målsättningar är bredare än Segerpotten men är lika viktiga. För om vi som är engagerade i svensk fotboll verkligen ska få till en förändring så krävs det ett brett engagemang som inte bara inkluderar föreningar och förbund utan även näringsliv, supportrar, spelare, tränare, föräldrar, förtroendevalda – ja, alla vi som på något sätt är engagerade och värnar om fotbollens framtid.

Danir är självklart med och skriver under på ISF:s upprop och vi stöttar också ISF:s viktiga arbete med att skapa en fotboll som ger samma förutsättningar till flickor och damer som till pojkar och herrar"

Johan Glennmo, vd Danir, ägare SigmaISF:s Tom Davidson kommenterar:

"Danir och Sigma är näringslivspionjärer inom svensk damfotboll genom sin långsiktiga stöttning av FC Rosengård och för jämställdhet inom svensk fotboll som helhet genom initiativet Segerpotten som skapat debatt kring jämställdheten inom svensk fotboll och väsentligt förstärker SM-guldvinnarna Piteås satsning mot Champions League 2019. Vi tycker det är väldigt positivt att svenska företag tar ansvar för svensk damfotboll och för jämställdhet i stort på det sätt som Danir och Sigma gjort och gör och är hedrade över att få ta över stafettpinnen från Segerpotten och inom ramen för ISF:s verksamhet verka för jämställdhet inom svensk fotboll. "

Tom Davidson, initiativtagare ISF - Initiativ Svensk Fotboll och grundare stiftelsen Change In Sports


För mer information om Segerpotten
https://expectabettertomorrow.com/insamling/segerpotten-2018/
https://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/segerpott-till-damallsvenskans-vinnare-pite%C3%A5-11824601